Ajkai Szó – Lapszemle (2024. október 18.)Kultúra 

Ajkai Szó – Lapszemle (2024. október 18.)

 

Az Ajkai Szó október 18-i száma számos helyi eseményről és közérdekű témáról ad részletes beszámolót:

  1. Béke utcai híd átadása: Az új Béke utcai híd ünnepélyes átadásával egy régóta várt fejlesztés valósult meg Ajkán. Az eseményen Navracsics Tibor miniszter és Schwartz Béla polgármester is jelen volt. A híd jelentősége nemcsak a közlekedés könnyítésében rejlik, hanem hozzájárul Ajka fenntartható fejlődéséhez is, hiszen a jövőben a kerékpáros közlekedés szerves része lesz.
  2. Október 23-i megemlékezés: A lapszám kiemelten foglalkozik az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulójára szervezett városi megemlékezéssel, amely fáklyás felvonulással és ünnepi műsorral várja a város lakóit. Az eseményen Dorner László alpolgármester mond beszédet, és a Pannon Várszínház művészei is fellépnek.
  3. TISZA szigetek találkozó: Beszámoló olvasható a Veszprém megye első TISZA szigetek találkozójáról, amelyet Ajkán rendeztek meg a sportcsarnokban. Az eseményen Magyar Péter, a TISZA Párt elnöke is részt vett, és a programot kézműves vásár, főzőverseny és izgalmas beszélgetések tették teljessé.
  4. Újra színpadon a Szerelmes Mezőség: Az Ajka-Padragkút Táncegyüttes ismét előadta nagy sikerű darabját, a Szerelmes Mezőséget. Az előadás a helyi tánchagyományok és a népi kultúra megőrzésére épül, és nagy sikert aratott a nézők körében.
  5. Városi képviselő-testület megalakulása: Október 11-én letették esküjüket a város új képviselői és az alpolgármesterek is. A lap részletezi a testület tagjait és a város fejlesztési terveit, amelyek célja Ajka modernizálása és a helyi közösség életminőségének javítása.

Ez a lapszám gazdag tartalmat kínál a helyi közélet, kultúra és közösségi események iránt érdeklődőknek.

Kapcsolódó bejegyzések

Leave a Comment

Enable Notifications OK No thanks